“Legoblokken” opnieuw verplaatst in Nuis-Niebert

Medewerkers van de gem. Westerkwartier hebben vanmorgen de “legoblokken” op de Nieuweweg – Molenweg in Nuis-Niebert verplaatst.

Waar je tot vanmorgen nog tussen de blokken door kon rijden, moet je nu links of rechts van de blokken passeren. Plaatselijk belang Nuis-Niebert hebben in overleg met de wegbeheerder besloten dat dit de juiste oplossing was om de snelheid er nog meer uit te halen. Of er ook overleg is geweest met aanwonenden, is niet bekend.

Op de blokken zijn ook reflecterende borden geplaatst om automobilisten langs de blokken te laten gaan. Voor de weggebruikers zal het weer even wennen zijn aan de nieuwe situatie.

Meerdere aanwonenden hebben al eerder zowel bij de gemeente en bij Plaatselijk Belang aangegeven dat de oplossing met betonblokken juist leidt tot hogere snelheden, irritaties en ruzies, en gevaarlijk rijgedrag.

Aanwonenden zijn van mening dat het plaatsen van een mobiele flitspaal en/of  regelmatige handhaving door middel van snelheidscontroles de enige manier zijn om snelheden omlaag te brengen.

Voor de duidelijkheid: aanwonenden van de Molenweg in Niebert zijn zeer zeker van mening dat iets moet worden gedaan aan de soms uitzonderlijk hoge snelheden. Ze zien nu in de praktijk echter het tegenovergestelde gebeuren.

Foto's: Romke Notenbomer