“Lutje” Jan neemt afscheid bij brandweer Grootegast Video

Om 21.22 uur vanavond werd de brandweer van Grootegast gealarmeerd voor een “verkeersongeval” op de Caspar Roblesdijk in Grootegast.

In een auto daar bleken een vrouw en haar twee kinderen bekneld te zitten. Voor Jan Steringa van het korps Grootegast bleken dit hele goede bekenden van hem te zijn. Het waren n.l. zijn vrouw Marjan en zijn kinderen Nienke en Jasper. Aan Jan de taak, om de “slachtoffers” uit de auto te bevrijden.

Het “ongeval” was in scene gezet omdat Jan afscheid gaat nemen van het korps Grootegast.

Jan is maar liefst 27 jaar vrijwilliger geweest bij het korps van Grootegast. Jan was hoofdbrandwacht, voertuigbediener HA en TS. Jan die in augustus 48 jaar wordt, is dus vanaf zijn 21e (!) al in dienst bij de brandweer.

Omdat Jan groot fan is van O-bundels en op z’n 1 na laatste inzet kreeg hij de kans om er toch nog even aan te proeven.

Enkele oud collega’s kwamen een kijkje nemen, ook collega’s met de hoogwerker kwamen naar Grootegast. Omdat zijn collega’s van de brandweer vonden dat Jan fit afscheid van de brandweer moest nemen, was er in de kazerne nog een PPMO baan uitgezet. PPMO staat voor  Periodiek Preventief Medisch Onderzoek. Na afloop van de PPMO baan werd Jan fit genoeg bevonden om weer terug de burgermaatschappij in te gaan.

Op kazerne is Jan met de hoogwerker met dochter Nienke de lucht ingegaan, collega’s uit Groningen en Grootegast kwamen met de hoogwerker apart voor Jan.

Voor Jan komt om 0.00 uur definitief een einde aan zijn bestaan als brandweerman, want dan gaat Jan zijn pieper uit!

Op enkele foto’s is Jan in actie te zien bij een inzet van de brandweer van Grootegast.