Motor brandweerman korps Marum blijft “gespaard bij brand” Video

Een motor die in een garage aan de Iepenlaan in Marum geparkeerd stond, is gisteravond gespaard gebleven bij een brand.

De brandweer die tegen half acht de melding kreeg, kon in eerste instantie niet in de garage komen, omdat de sleutels niet waren te vinden. Toen de eigenaar de straat in kwam rijden, was er toch enige paniek in zijn stem te horen. Zo van: “waar zijn de sleutels”? Toen brandweerman Egge Ensing, want om hem ging het, allemaal lachende gezichten van zijn collega’s zag, ging er bij hem een lichtje branden. Ook zijn vriendin, zoon en dochter en de buurt waren in het complot betrokken. Alles was in scene gezet.

Het was n.l. de laatste inzet van Egge Ensing als brandweerman bij het korps Marum. Nadat Egge voor de laatste keer het brandweerpak had aangetrokken, restte hem alleen nog een brandje te blussen achter de kazerne.

Egge zijn loopbaan bij de brandweer zag er als volgt uit: Manschappen A – B in de eerste 1,5 jaar. Ook was Egge chauffeur – pompbediender, hoofd brand wacht, en maakte hij 10 jaar uit van het bestuur van de pv. Ook maakte Egge vele jaren deel uit van de onderhoudsploeg. Verder was hij lid comite verbouw van de kazerne. En een aantal jaren jeugdleider bij de jeugdbrandweer in Niebert.

Tijdens het officiële gedeelte was er een toespraak van ploegchef Pieter Radema. Tijdens zijn toespraak refereerde Pieter aan de loopbaan van Egge bij de brandweer. Van hem kreeg Egge een oorkonde en bijbehorende versierselen. Voor Renate was er een mooie bos bloemen. Van Tjerk Elzinga van de VR Groningen kreeg Egge ook een oorkonde en een mooi beeldje.

Nadien was het nog lang gezellig in de kazerne, waar men kon genieten van het welbekende hapje en drankje.