Oefenavond brandweer Leek en duikers brandweer Groningen

Leek – Op de kruising Diepswal – Euroweg in Leek is vanavond een auto in botsing gekomen met twee fietsers.

De hulpdiensten, de brandweer van Leek en Groningen, duikers van de brandweer uit Groningen en een OvD kwamen ter plaatse.

De fietsers raakten bij de aanrijding te water. Een passant zag het ongeval gebeuren, en sprong het water in om naar de drenkelingen te zoeken. Bij aankomst van de hulpdiensten stond een auto met een fiets er half onder, een fiets lag een paar meter verder.

Ter plaatse

De automobilist en een van de fietsers werden door de eerste TS van Leek geholpen, de tweede fietser die te water was geraakt en de passant werden door de tweede TS geholpen en over gedragen aan ambulancepersoneel. Onder de auto was iemand klem komen te zitten en was buiten westen geraakt. Ook de bestuurder van de auto was buiten westen geraakt. Ook deze slachtoffers werden overgedragen aan de zorg van het ambulancepersoneel.

Duikers in een waadpak starten een zoektocht op aanwijzing van de voorbijganger die het ongeval zag gebeuren. Duikers van de brandweer uit Groningen hebben na een korte zoektocht het derde slachtoffer gevonden en op de wal geholpen. Hier werd direct de reanimatie gestart, waarna dit slachtoffer met spoed is overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.

Oefening

Deze oefening was om collega’s van de brandweer, en andere hulpdiensten hun kennis op peil te laten houden. Ook was de oefening bedoeld voor soortgelijke incidenten waar de hulpdiensten mee krijgen te maken. De oefening trok bekijks van enkele tientallen mensen.

De oefening werd nadien nabesproken in de kazerne.

Foto's: Sven Loer/112marum.nl