Politie zoekt getuigen straatroof in Grijpskerk Video

Onder bedreiging van een mes beroven twee verdachten op 27 mei 2023 rond 23:00 uur een man die over de Sportlaan in Grijpskerk loopt van zijn bezittingen. Even later stappen de verdachten in de laatste trein richting Groningen en bekijken hier de buit. We hebben duidelijke camerabeelden uit de trein van deze twee verdachten. Weet u wie deze verdachten zijn?

Bedreigd en mishandeld

Als het slachtoffer op de late avond van 27 mei terugloopt van het treinstation naar huis, komen twee mannen met een lichtgetinte huidskleur hem tegemoet. Eén van de mannen probeert hem te omhelzen en pakt tijdens de omhelzing de portemonnee van het slachtoffer af. Het slachtoffer probeert zich nog los te maken, maar wordt hierna bedreigd met een mes, op de grond geduwd en geschopt terwijl zijn telefoon en portemonnee van hem afgepakt worden. Na de beroving vluchten de twee verdachten in de richting van het station in Grijpskerk en stappen hierna in de trein richting Groningen.

Beelden uit de trein

We zijn op zoek naar twee mannen met een lichtgetinte huidskleur. Te zien is dat zij kort na de beroving in de trein naar Groningen stappen. In de trein bekijken zij voor het oog van de beveiligingscamera de telefoon en portemonnee die hoogstwaarschijnlijk van de beroving afkomstig zijn. 

Contact met de politie

Herkent u (één van) deze verdachten? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor dit onderzoek? Neem dan contact op met de Opsporingstiplijn van de politie via 0800 6070. Tips doorgeven kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000

Politie Baisteam Westerkwartier