Twee gewonden bij ongeval op Scheiding

Op de Scheiding (N358) in Opende op de Fries/Groningse grens heeft gisteravond even voor 22.00 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden.

Bij dit ongeval zijn twee personen gewond geraakt. Een personenauto sloeg over de kop, over een sloot en kwam tot stilstand in een voortuin. Veel hulpdiensten, waaronder de politie, de brandweer van Surhuisterveen en twee ambulance’s kwamen met spoed ter plaatse en hebben de hulpverlening meteen in volle gang gezet. Ook het MMT was gealarmeerd, maar die keerden boven het ongeval, en gingen retour richting Eelde. Hoe het ongeval kon gebeuren is nog niet bekend.

De Scheiding is lange tijd afgesloten geweest. De FOV zal onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval. De gewonden zijn later naar het ziekenhuis vervoerd. De auto is afgesleept door een bergingsbedrijf.

(tekst: RTV Noord) De automobilist die zondagavond het ongeluk op de Scheiding bij Opende veroorzaakte, was onder invloed van drugs en alcohol. Dat meldt de politie. Het gaat om een 34-jarige man uit Surhuisterveen. Zijn auto raakte van de weg, sloeg over de kop en kwam in de berm tot stilstand.

De politie heeft de man aangehouden. Aangezien hij gewond was, is hij met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij zal zich later moeten melden.

Een andere inzittende van de auto, een 30-jarige vrouw uit Surhuisterveen, raakte bekneld en moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd.

Een derde inzittende is met de schrik vrijgekomen.

De Forensische Opsporing Verkeer (FOV) doet onderzoek naar het ongeluk. Het zwaar beschadigde voertuig is in beslag genomen.

Foto's: Evan Kooistra/112marum.nl